Bondscoach Nigeria: "Scheids was wel heel slecht"

heywoodu

Nigeria werd maandag door Frankrijk uitgeschakeld in de achtste finales. Bondscoach Stephen Keshi had geen goed woord over voor arbiter Mark Geiger uit de Verenigde Staten.

Nigeria ging in Brasilia onderuit door een kopbal van Paul Pogba en een eigen goal van Joseph Yobo (2-0). Keshi hekelde de arbitrage. "De scheidsrechter maakte heel veel fouten, daar ben ik totaal niet over te spreken. Mensen maken fouten, maar dit was wel heel erg", zei de bondscoach na de uitschakeling.

"Dit is voor mij ook echt de eerste keer dat ik het over een scheidsrechter heb, maar hij was wel heel slecht", aldus voormalig Nigeriaans international Keshi. De Amerikaan Geiger gaf Blaise Matuidi 'slechts' geel voor een harde tackle op Ogenyi Onazi en zag een elleboogstoot van Olivier Giroud over het hoofd.

"Onazi is twee keer keihard geschopt. Hij is zeker een paar weken uit de roulatie, maar de scheids deed er niets aan. Ik zou ook wel eens willen weten hoe ze tot de beslissing kwamen om de goal van Emenike af te keuren. Ik weet niet zeker of het buitenspel was. Het viel me op dat er geen herhalingen te zien waren op de schermen."

"Het is pijnlijk om op deze manier te verliezen. Dat hadden we niet verdiend. Maar goed, zo zit voetbal nu eenmaal in elkaar. De steun die we kregen van de Braziliaanse fans was in ieder geval geweldig. Of ik doorga? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat we veel ervaring hebben opgedaan", besluit Keshi.

De ongelukkige aanvoerder Yobo kondigde na de wedstrijd zijn afscheid aan. "Ik had graag anders afgezwaaid. Maar dit is het moment om te stoppen. Mijn familie heeft me nu nodig. Het is een lange periode geweest bij de nationale ploeg", aldus de jubilaris. Yobo (33) speelde zijn honderdste interland.