Deschamps: "Niet echt in gevaar geweest"

heywoodu

Frankrijk plaatste zich maandag ten koste van Nigeria voor de kwartfinale van het WK. Bondscoach Didier Deschamps was tevreden over 2-0 zege van Les Bleus. Frankrijk won in Brasilia dankzij een kopbal van Paul Pogba en een eigen goal van Joseph Yobo.

"We troffen een goede tegenstander, zoals we hadden verwacht. Nigeria is vooral fysiek sterk", zei Deschamps op een persconferentie. "Er is altijd ruimte voor verbetering, maar hebben de wedstrijd goed uitgespeeld."

"Nigeria nam gas terug na een uur spelen. Wij konden daardoor meer kansen creëren. We hadden nog meer doelpunten kunnen maken. Maar ik ben trots op het team. We zitten nu in de kwartfinales. De spelers verdienden het door te gaan. We kwamen nooit echt in gevaar", aldus de bondscoach van Frankrijk.

Deschamps zag sterspeler Franck Ribéry vlak voor het WK afhaken met een rugblessure. "Het is niet dat we hem niet missen, want Franck is één van de beste spelers van de wereld. Dan moet hij echter wel fit zijn. Ik heb gelukkig nog genoeg spelers tot mijn beschikking om op te stellen."

Frankrijk speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van Duitsland-Algerije. "Ik zou het niet erg vinden om Duitsland te treffen. We gaan ons voorbereiden op de volgende wedstrijd, maar ik heb geen voorkeur voor een tegenstander. We hebben een mentaal sterk team", besluit voormalig wereldkampioen Deschamps.