[WBD] Bouchard bereikt kwartfinale

Frank (franklop)

Eugenie Bouchard is doorgedrongen tot de achtste  van Wimbledon. De als dertiende geplaatste Canadese was met 7-6 (5) en 7-5 te sterk voor Alizé Cornet, die in de vorige ronde nog Serena Williams uitschakelde. De 20-jarige Bouchard haalde eerder dit jaar de halve finales van de Australian Open en Roland Garros.

De als elfde geplaatste Ana Ivanovic werd in de derde ronde uitgeschakeld. De Duitse Sabine Lisicki (19) won met 6-4, 3-6 en 6-1. De wedstrijd was zaterdagavond al begonnen maar kon niet worden afgemaakt omdat het te donker werd. Lisicki is de verliezend finalist van vorig jaar.

Caroline Wozniacki (16) werd in de vierde ronde uitgeschakeld. De Tsjechische Barbora Zahlavova-Strycova versloeg de Deense met 6-2 en 7-5. De voormalig nummer een van de wereld, Wozniacki, kwam nooit verder dan de vierde ronde op het Londense gras.

Het Tsjechische onderonsje tussen Tereza Smitkova en Lucie Safarova is overtuigend gewonnen door Safarova. De nummer 23 van de plaatsingslijst was met 6-0 en 6-2 te sterk voor haar landgenote, die via de kwalificaties het hoofdtoernooi had bereikt.