Gesink mist nog koersritme

Frank (franklop)

De eerste wedstrijd na de operatie aan zijn hart wegens ritmestoornissen reed Robert Gesink niet uit. Maar de Achterhoekse renner van Belkin was niet helemaal ontevreden over zijn terugkeer. Hij voltooide 17 van de 18 ronden van het Nederlands kampioenschap en verliet toen de koers. Op 6 mei onderging hij een ingreep aan het hart.

"Het ging naar omstandigheden goed, al was het merkbaar dat ik het koersritme mis. Op dit parcours was het een kwestie van extreem vaak aanzetten na bochten om te sprinten. Dat ging niet na pas een week weer van voluit kunnen trainen", zei Gesink, die begin juni tijdens een hoogtestage in de Sierra Nevada ten val kwam in een afdaling en daarbij een heupblessure opliep.

"Sindsdien was het halen en brengen met trainen. Ging het een dag goed, dan kreeg ik de dagen erna opnieuw last van mijn heup. Maar ik ben blij dat ik weer kan meedoen. Onderweg hoorde ik veel positieve reacties vanuit het publiek, maar zeker ook van collega’s. Het is nu vooruitkijken naar de rest van het seizoen." Gesink vertrekt op 1 juli voor een hoogtestage naar de de Verenigde Staten. In de Ronde van Polen (vanaf 3 augustus) zet hij de puntjes op de i voor de Ronde van Spanje.