Darter Wade nipt te sterk voor Van de Pas

Boris (borisz)

Benito van de Pas heeft in de derde ronde van Gibraltar Darts Trophy niet kunnen winnen van James Wade, ondanks dat de 21-jarige Tilburger drie matchdarts kreeg ging James Wade er met de zege vandoor. Het werd 6-5 voor The Machine.

Van de Pas kwam op 5-4 voor, maar kon het helaas niet afmaken. Met een gemiddelde van 97,35 zat Van de Pas lager dan zijn eerste twee partijen. Wade noteerde een gemiddelde van 96,98. Vorige week haalde Big Ben ook al de derde ronde in Wenen bij de Europese Tour in Oostenrijk. 

Er werden nog zeven andere partijen gespeeld. Dave Chisnall kreeg maar liefst veertien pijlen voor de wedstrijd tegen Adam Hunt. Hij raakte er geen één en Hunt kon de partij winnen met 6-5. Adrian Lewis gooide met 6-0 en 108 gemiddeld Robert Thornton naar huis. de Belg Kim Huybrechts won met 6-4 van Ian White. 

De kwartfinales bestaan uit Simon Whitlock - Adam Hunt, Steve Beaton - Gary Anderson, Adrian Lewis - Michael Smith en Kim Huybrechts - James Wade. Deze wedstrijden worden vanavond gespeeld. Ook de halve finales en finale worden vanavond nog afgewerkt. 

Darter Darter Uitslag
Brendan Dolan Simon Whitlock 3-6
Dave Chisnall Adam Hunt 5-6
Johnny Haines Steve Beaton 5-6
Gary Anderson Justin Pipe 6-1
Robert Thornton Adrian Lewis 0-6
Michael Smith Jamie Caven 6-3
Kim Huybrechts Ian White 6-4
Benito van de Pas James Wade 5-6