Scolari: "Twijfel of we gelijk behandeld worden door arbitrage"

heywoodu

Luis Felipe Scolari kon niet tevreden zijn na de zege op Chili. De bondscoach van Brazilië zag dat zijn ploeg niet goed in de duels was. Brazilië won uiteindelijk via strafschoppen, maar kwam daarmee goed weg. Chili was namelijk zeker niet minder dan het gastland, dat dus uiteindelijk na strafschoppen zegevierde. Bondscoach Felipe Scolari kon niet louter positief zijn.

"We hadden discussies in de kleedkamer na de wedstrijd", zegt Felipão tegen diverse media. "Het ging erover dat we te lief waren, te zachtzinnig in de duels met de Chilenen. Het wordt tijd dat we meer voor onszelf opkomen."

"We zullen dan ook wat anders moeten verdedigen en meer naar mijn stijl terugkeren", vervolgt Scolari. "Dat betekent dat we agressiever moeten zijn, want ik kan deze beleefdheid niet meer aanzien."

Overigens had Felipão ook nog een woordje over de arbitrage. Hij vond namelijk dat scheidsrechter Howard Webb niet op de hand van de Brazilianen was. "Je ziet dat scheidsrechters nu twijfelen als ze ons fluiten. Ik weet niet of we kampioen worden, maar op deze manier wordt het lastig. Iedereen moet gelijk behandeld worden, maar ik heb daar nu sterke twijfels over."