Verhaegh vermoedelijk basis, Janmaat bank

heywoodu

Paul Verhaegh mag zich op basis van de laatste training voor het duel met Mexico opmaken voor een basisplaats. Dat betekent dat Daryl Janmaat naar de bank verdwijnt. Vanwege de conditie van de grasmat trainde het Nederlands elftal zaterdag niet in het Castelão, waar zondag het duel met Mexico wordt afgewerkt. Oranje week uit naar het kleinere Estádio Presidente Vargas, ook in Fortaleza.

Op het zonovergoten complex bleek dat Paul Verhaegh een basisplaats kan verwachten ten koste van Daryl Janmaat. De rechtsback van FC Augsburg deed mee bij de basisploeg. Dat gold ook voor Dirk Kuijt. De basisploeg tegen Mexico lijkt daarmee op Verhaegh en Robin van Persie na dezelfde te worden als tegen Chili. Georginio Wijnaldum begint opnieuw op het middenveld.

Het weglaten van Janmaat is gezien zijn statistieken niet logisch. De Feyenoorder speelde negentien interlands en hij verloor nog nooit. De rechtsback van Feyenoord overtuigde in de groepsfase echter nog niet. Mogelijk wil de keuzeheer met Verhaegh een betere opbouw van achteruit bewerkstelligen.

Oranje deed het rustig aan op de training. Na een positiespel tussen basis en reserves was de sessie van in totaal drie kwartier al afgelopen. Daarna bleven de spelers alleen nog op het veld voor het oefenen van vrije trappen (Wesley Sneijder en Arjen Robben), hooghouden (Kluivert, Depay en Van Persie), een praatje (Daley Blind en Danny Blind), afwerken, overschieten of zitten in de dug-out.

Vermoedelijke basis tegen Mexico:
Cillessen; Verhaegh, De Vrij, Vlaar, Blind, Kuijt; Wijnaldum, De Jong, Sneijder; Robben, Van Persie