Bondscoach Uruguay weg uit FIFA-comité

heywoodu

Oscar Tabárez probeert met Uruguay de kwartfinales van het WK te halen zonder Luis Suárez. De ploeg is volgens de coach zeer gemotiveerd. Uruguay neemt het zaterdagavond op tegen Colombia. Rondom het elftal van Tabárez ging het de afgelopen dagen alleen maar over Suárez.

De bondscoach vraagt zich af hoe de hoge straf voor de speler tot stand is gekomen. "Deze straf is gewoon buitensporig, zo streng", zei hij op de persconferentie.

"De uitspraak is overduidelijk voor een groot deel gebaseerd op de opinie van de media, die Suárez na de wedstrijd meteen aanvielen. Tijdens de persconferentie na het duel ging het alleen maar over Suárez. Ik weet niet uit welk land die journalisten kwamen, maar ze spraken wel allemaal Engels."

"Media focussen zich vooral op het verleden van Luis. Maar hij heeft zijn straf voor die eerdere fouten al gehad", ging Tabárez verder. "We hebben bovendien meer incidenten gezien die heel anders worden beoordeeld. Dit betekent overigens niet dat ik het wil goedpraten, want ik vind dat Suárez gestraft moet worden."

Oscar Tabárez is sinds enkele jaren lid van het strategisch comité van de FIFA. "Maar ik ga binnen enkele dagen mijn ontslag indienen. Ik kan niet langer voor een organisatie werken die andere normen en waarden heeft dan ik", besloot de 67-jarige oefenmeester.