Geen vliegtuig vol geld voor Nigeria

heywoodu

De Nigeriaanse bond zal de bond van Ghana niet volgen. The Super Eagles hoeven niet te rekenen op een vliegtuig vol geld. In navolging van de Ghanese selectie protesteerden ook de Nigeriaanse spelers deze week tegen de eigen voetbalbond (NFF). De spelers van Nigeria hadden naar eigen zeggen nog wedstrijdpremies te goed van de bond, en besloten te staken.

De Ghanese bond kampte eerder deze week met hetzelfde probleem, en loste de situatie op door een vliegtuig bepakt met 2,2 miljoen euro over de Atlantische Oceaan te sturen. Kort daarna verloor Ghana de laatste groepswedstrijd van Portugal en zat het toernooi erop voor de Afrikanen.

Ook de Nigeriaanse selectie wilde de druk op de bond opvoeren door de training van donderdag te laten schieten, maar vrijdag was de voltallige spelersgroep weer van de partij. De NFF wil niet bevestigen dat de spelers een pak geld aangeboden hebben gekregen.

"Er zijn geen problemen", zegt een woordvoerder van de bond in een officieel statement. "Wij zijn de spelers geen geld verschuldigd. Donderdag werd er een bijeenkomst gehouden met de spelers en de trainer. Er zal geen vliegtuig met geld hierheen komen."

In tegenstelling tot Ghana is Nigeria er wel in geslaagd om de groepsfase te overleven. De ploeg eindigde als tweede in Groep F, en stuit in de achtste finales op Frankrijk. Indien de Afrikanen ook die ronde overleven wacht een ontmoeting met Duitsland of Algerije.