Blind: "Pa zegt weleens dat hij trots is"

heywoodu

Daley Blind is één van de Oranje-internationals die lovende kritieken heeft gekregen tijdens dit WK. De Ajacied merkt dat zijn vader ook trots is op zijn verrichtingen. Blind (24) viel tegen Spanje (1-5) op met twee mooie assists en hield maandag in het duel met Chili (2-0) sterspeler Alexis Sánchez in bedwang. "Mijn taak was om hem zo kort mogelijk te dekken. Sánchez is heel snel en behendig", zei de 14-voudig international tegen de NOS.

De Amsterdammer vindt het geen nadeel dat hij op meerdere posities kan spelen. "Wat ik het leukst vind, is niet aan de orde. Ik speel waar de trainer mij nodig heeft. Linksback voelt wel goed aan. Maar de positie tegen Chili ook", aldus Blind, die tegen de Chilenen de linker centrale verdediger was.

Het vertrouwen is groot bij Blind. "Ik heb veel gespeeld. Dan leer je snel bij. Ik heb ook het vertrouwen gekregen van De Boer, mijn vader en de bondscoach. Mijn vader is al vanaf mijn jeugd m'n eigen trainer. Hij zegt het als het goed gaat, maar ook als het slecht gaat. Ik kan ook wel tegen kritiek."

"We praten nog steeds na over elke wedstrijd die ik speel. Het is leuk om dit WK samen zo mee te maken. Pa heeft weleens gezegd dat hij trots is. Dat is wel een mooi moment. Met z'n tweeën aan een kop koffie. Dat voelt goed", aldus Blind, wiens vader Danny assistent is van bondscoach Louis van Gaal.

De linkspoot kijkt uit naar de achtste finale tegen Mexico (zondag). "De dagen kunnen mij niet snel genoeg gaan. Als je in een flow zit, wil je snel weer spelen. Mexico heeft een lastige ploeg. Ons doel is om zo ver mogelijk te komen. We willen naar de finale. Dan moeten we eerst Mexico verslaan."