Iets meer buitenlandse toeristen verwacht

Redactie

Bijna drie miljoen buitenlanders gaan deze zomer op vakantie in Nederland. Dat is ruim twee procent meer dan vorig jaar. Ook gaan meer Nederlanders in eigen land op vakantie. Circa 4,75 miljoen mensen trekken eropuit, een procent meer ten opzichte van 2013. Dat verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

De lichte groei van het aantal buitenlandse toeristen komt vooral doordat meer Duitsers en Belgen de weg naar Nederland weten te vinden. Bijna de helft van de buitenlandse toeristen komt uit een van de buurlanden. De andere helft komt voornamelijk uit Groot-Brittannië, Italië, Spanje en de Verenigde Staten.

Traditiegetrouw trekken buitenlanders massaal naar de kust, maar volgens het NBTC zijn ook de steden populair. Nederlanders gaan vooral naar campings en bungalowparken. De vakanties leveren de economie in totaal zo'n twee miljard euro op.

De zomervakantie vindt net als in andere jaren gespreid plaats. Het noorden heeft als eerste zomervakantie van 5 juli tot en met 17 augustus. De zomervakantie in de regio zuid begint een week later en het midden van het land is van 19 juli tot en met 31 augustus vrij.