Costa Rica wil groepshoofd worden

heywoodu

Costa Rica neemt na de twee verrassende overwinningen op het WK voetbal geen genoegen met minder dan de koppositie in Groep D. Costa Rica is na twee groepswedstrijden al zeker van de achtste finales. Het land versloeg Uruguay en Italië. Nu staat een wedstrijd tegen het al uitgeschakelde Engeland op het programma. De ideale mogelijkheid voor de Costa Ricanen om als eerste te eindigen in de groep.

"Het wordt een lastige wedstrijd", zegt bondscoach Jorge Luis Pinto op een persconferentie. "England heeft een jonge ploeg, waar veel toekomstmuziek in zit. Ik heb alle spelers bestudeerd en ze hebben het goed gedaan. We moeten bergen verzetten, want de Engelsen zullen uit zijn op eerherstel."

Na de zeges op Uruguay en Italië verwacht Pinto dat het alleen maar moeilijker wordt om door te stomen in de knock-outfase van het WK. "Tegenstanders weten nu dat ze rekening met ons moeten houden. Ze hebben gezien dat wij echt niet zo slecht zijn als het leek."

"De landen zullen zich daarop instellen en dat maakt het lastiger om te winnen. Maar we gaan er voor de volle honderd procent voor. We proberen de bal nog sneller rond te spelen en het de tegenstander nog moeilijker te maken. We zijn van ver gekomen, maar we zijn hier nog lang niet klaar."

Engeland verloor van Italië en Uruguay, waarna uitschakeling in de groepsfase van het WK volgde. De Three Lions, geleid door bondscoach Roy Hodgson, kunnen tegen Costa Rica de eerste punten tijdens dit WK pakken. Daarna zullen zij hun spullen pakken om huiswaarts te keren.