Ronaldo: "Heb nooit in wereldtitel geloofd"

heywoodu

Portugal heeft het bereiken van de tweede ronde niet langer in eigen hand. Cristiano Ronaldo ziet het somber in en berust in zijn lot. Met name vanwege de aanwezigheid van Ronaldo werd Portugal bij aanvang van het WK betiteld als mogelijke kanshebber voor de eindzege. De Portugezen laten het echter afweten, en bungelen na twee groepswedstrijden aan de rand van de afgrond.

Na de 4-0 zeperd tegen Duitsland, bleef Portugal in de nacht van zondag op maandag steken op een 2-2 gelijkspel tegen de Verenigde Staten. Als gevolg van die remise bezetten Ronaldo en consorten de laatste plaats in Groep G.

"Misschien zijn we maar een middelmatig team", zei Ronaldo na afloop. "We zouden liegen als we zouden zeggen dat we een topteam zijn. We hebben veel beperkingen en kampen met blessuregevallen zoals Pepe (die geschorst is, red.) en Fábio Coentrão. Dat raakt ons. We zijn een zeer beperkt team en presteren niet op het hoogste niveau. Dan win je ook niet van topploegen."

In de laatste speelronde van de groepsfase stuiten Duitsland en de VS op elkaar. Beide ploegen zijn bij een gelijkspel zeker van deelname aan de volgende ronde. Ronaldo schat de kans op een salonremise hoog in.

"Er bestaan geen wonderen. We wisten dat we een moeilijke groep hadden, misschien met ploegen die beter zijn dan wij", liet hij weten. "Ik heb nooit gedacht dat we wereldkampioen konden worden. We moeten nederig zijn en onze plaats weten. Ik ben niet hypocriet. Ik heb nooit gedacht dat we het toernooi konden winnen."