Courtois schaart zich achter Lukaku

heywoodu

Romelu Lukaku kan na twee teleurstellende wedstrijden nog steeds rekenen op veel vertrouwen van zijn teamgenoten. De 21-jarige spits maakte weinig indruk in de eerste groepswedstrijden van de Belgische nationale ploeg op het WK voetbal in Brazilië. Hij werd in allebei de duels voortijdig naar de kant gehaald voor Divock Origi, die tegen Rusland de belangrijke winnende treffer maakte.

Doelman Thibaut Courtois vindt dat men zich geen zorgen hoeft te maken over Lukaku. "Het was niet makkelijk voor Romelu. Hij was niet tevreden. Hij is een echte targetspits die de bal in de voet wil krijgen. Origi is misschien sneller, maar de trainer heeft gekozen", zegt hij volgens Het Laatste Nieuws.

"We hebben een ploeg waarbij de bank heel belangrijk is. Er is heel wat concurrentie, maar dat mag ook wel. Romelu weet dat en zal op training hard werken om opnieuw in de basis te staan en te scoren. Hij heeft tegen Zweden en Luxemburg goed gespeeld en gescoord, dus hij is het zeker niet verleerd."

Lukaku gaf voorafgaand aan het WK voetbal aan dat hij graag indruk wilde maken, om zo een transfer naar een Europese topclub te verdienen. Bij Chelsea vist hij al jaren achter het net voor een basisplek, waardoor hij al verschillende malen werd verhuurd aan lagergeklasseerde Engelse clubs.