Duitse pers over Klose: "Bedankt, oudje!"

heywoodu

Duitsland kwam zaterdag niet verder dan 2-2 tegen Ghana. De Duitse media waren niet erg onder de indruk van Die Nationalelf. Volgens verschillende kranten, zoals Die Welt, verdienden alleen invallers Bastian Schweinsteiger en Miroslav Klose een voldoende. "Pas toen zij in het veld stonden kwam er meer 'schwung' in het elftal. Zij waren de besten op het veld. Löw doet er goed aan het elftal aan te passen."

Duitsland was het WK in Brazilië nog spectaculair begonnen met een klinkende 4-0 zege op Portugal. "Lang was er niets te zien van het geweldige voetbal waarmee Duitsland ons tegen Portugal heeft verwend", concludeerde Bild am Sonntag echter na de remise tegen Ghana.

Na de openingstreffer van Mario Götze kwam Ghana verrassend langszij, waarna Klose amper twee minuten na zijn entree de 2-2 op het scorebord bracht. "Bedankt, oudje!" kopte Bild zondag.

Klose (36), op papier de enige echte centrumspits van de Duitsers, maakte zijn vijftiende doelpunt op een WK-eindronde. Daarmee evenaarde hij Ronaldo, die namens Brazilië tijdens het WK van 2006 het record van Gerd Müller (veertien treffers) afpakte.