Wereldkampioen Tamgho jaar geschorst

heywoodu

Wereldkampioen hinkstapspringen Teddy Tamgho is voor een jaar geschorst vanwege het missen van drie dopingtests. Dat heeft de Franse atletiekbond FFA bekend gemaakt. Volgens de FFA hebben ze er vertrouwen in dat Tamgho de tests niet opzettelijk gemist heeft en dus blijft het bij een relatief milde straf.

De Fransman werd vorig jaar in Moskou wereldkampioen met een sprong van 18,04 meter. Alleen Jonathan Edwards (18,29) en Kenny Harrison (18,09) lieten ooit een betere sprong zien. Tamgho werd tevens de eerste persoon sinds Harrison in 1996 die over de 18 meter sprong. 

Volgens de Franse bond heeft Tamgho tests gemist op 19 december 2012, 28 januari 2014 en 18 maart 2014. De laatste daarvan is de datum waarop zijn schorsing is ingegaan. De atleet raakte vorig jaar in november zwaar geblesseerd aan zijn scheenbeen en zou in 2014 al niet in actie komen. Tamgho moest enkele jaren geleden al eens twaalf maanden uitzitten, waarvan zes voorwaardelijk, voor een aanvaring met een vrouwelijke atlete.