Vlaar: mooi dat het land achter ons staat

Boris (borisz)

Het is mooi om te zien dat de Nederlandse fans nu volledig achter Oranje staan. Dat zei Ron Vlaar vrijdag tijdens een persconferentie in Rio de Janeiro. "Vooraf had bijna niemand geloof in ons, maar na de zege op Spanje veranderde dat compleet."

De selectie had echter nooit aan de eigen kwaliteit getwijfeld, stelde de verdediger. "We hebben altijd in onszelf geloofd. Dat is waar het begint. We weten allemaal heel goed waar we toe in staat zijn. We hebben aanvallers die de wedstrijd kunnen beslissen en dat hebben ze tot nu toe gedaan. Hopelijk kunnen ze dat blijven doen."

Vooruitblikkend op de wedstrijd tegen Chili van aankomende maandag, denkt de 29-jarige verdediger van Aston Villa alleen aan de winst. "Dat is het belangrijkste. Eerste in de groep worden. Of dat nu met vier of vijf verdedigers is, maakt mij niet uit. Ik heb geen problemen om met een defensie van vijf te spelen. Maar dat is uiteindelijk aan de trainer."

Belangrijkste tegen Chili zal het spel in balbezit zijn. "We moeten de bal sneller rond laten gaan. Dat was tegen Australië in de eerste helft het probleem. Daar wordt nu tijdens de trainingen heel erg op gehamerd. Chili is een sterk team, dat heel snel speelt en met veel passie. Het wordt een interessante uitdaging."