[Groep E] Uitslag Zwitserland - Frankrijk

Mexicanobakker

Frankrijk heeft Zwitserland verslagen in hun onderlinge wedstrijd in Groep E. Met de 2-5 uitslag kan de volgende ronde de Fransen bijna niet meer ontgaan, die nu op 6 punten staan. Zwitserland zal de wedstrijd tegen Honduras moeten aangrijpen om de volgende ronde te bereiken.

Het begin van de wedstrijd werd vooral opgeschrikt door een overtreding van Olivier Giroud op Steve von Bergen, die daardoor al vroeg in de wedstrijd gewisseld moest worden. Na vijftien minuten kregen de Fransen hun eerste goede mogelijkheid. De daaruit volgende corner kon door Giroud worden ingekopt: 1-0. Vanaf de aftrap gaf Zwitserland vrij snel de bal weg en in de daarop volgende counter kon Blaise Matuidi meteen 2-0 maken. Na een half uur kwam Zwitserland uit de schulp. Een schietkans van Admir Mehmedi werd net gekeerd, en Xherdan Shaqiri schoot in de rebound net naast. Even later legde Johan Djourou dom Karim Benzema neer in het strafschopgebied. Benzema legde zelf aan, maar benutte het buitenkansje niet. De rebound van Mathieu Valbuena belandde op de lat, en zo leefde Zwitserland nog. Even later was het dan toch 0-3, nadat de Zwitsers een corner hadden genomen werd de bal veroverd door de Fransen en stonden ze met 2 man tegen 1 Zwitser. Dit werd keurig uitgespeeld, en zo wist Valbuena toch zijn goal mee te pakken. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft begon Zwitserland nog met te zoeken naar een goal, maar ze konden nauwelijks gevaarlijk worden. Pas in de 64e minuut kreeg Mehmedi een grote kans, maar hij miste oog in oog met de Franse doelman Hugo Lloris. Even later liet Frankrijk nog van zich spreken, en een splijtende pass op Benzema zorgde voor de 0-4. De rest van de tweede helft was vooral wachten op nog meer goals van de Fransen. Sissoko tekende aan voor de 0-5 vijf minuten na de 0-4. Via een vrije trap wist invaller Blerim Dzemaili de eer voor de Zwitsers te redden: 1-5. Vlak voor het einde kwamen de Zwitsers zelfs nog tot 2-5 door een doelpunt van Granit Xhaka. Het leek nog 2-6 te worden voor Frankrijk door een doelpunt van Karim Benzema, maar Björn Kuipers had op dat moment net afgefloten. Zo bleef het 2-5.


Benzema scoort de 0-4 (PRO SHOTS/Action Images)

Zwitserland

2 - 5

Frankrijk

 81' Dzemaili
 87' Xhaka
   17' Giroud 
 18' Matuidi 
 40' Valbuena 
 67' Benzema 
 73' Sissoko 
 
 Gele kaart: Cabaye, (Frankrijk)
 

Stadion: Arena Fonte Nova, Salvador 
Toeschouwers: 51.003
Arbiter: Kuipers (NED)
Bijzonderheden: 32' Benzema mist penalty

 
Opstelling:   Opstelling:
Benaglio
Lichtsteiner
Von Bergen (9' Senderos)
Djourou
Rodriguez
Inler
Behrami (46 Dzemaili)'
Shaqiri
Xhaka
Mehmedi
Seferovic (69' Drnic)
  Lloris
Debuchy
Varane
Sakho (66' Koscielny)
Evra
Cabaye
Matuidi
Sissoko
Valbuena (82' Griezmann)
Giroud (63' Pogba)
Benzema