Riot biedt werknemers oprotpremie aan

Riot Games, de ontwikkelaar van League of Legends, geeft nieuwe werknemers tien procent van hun salaris mee als ze besluiten ontslag te nemen. De oprotpremie mag maximaal 25 duizend dollar zijn. Op deze manier hoopt Riot Games alleen mensen aan te trekken die bij hun bedrijf passen.

Een uitleg over het 'Queue Dodge'-systeem valt te lezen op de site van Riot: "Wij hebben ons vanaf het begin gefocused op een unieke cultuur. Wij werken met een gedeelde missie, gedeelde waarden, passie, vertrouwen en respect. Als iemand over onze unieke cultuur heen kotst, doen ze zichzelf en het bedrijf tekort als ze alleen blijven voor het salaris."

Riot Games wil dus mensen die niet bij het bedrijf passen zo snel mogelijk wegwerken voordat ze een probleem worden. Zo kunnen ze snel verder zoeken naar mensen die wel bij de bedrijfscultuur passen. Een team van gelijkgestemden met ongeveer dezelfde cultuur en waardes werkt namelijk veel effectiever.

"Wij hebben een rigoreus interview proces waarbij we kandidaten uitgebreid beoordelen, maar we hebben niet de garantie dat deze werknemers altijd goed bij ons passen. We weten niet precies hoeveel mensen voor Queue Dodge gaan kiezen, maar we zullen daarvan leren en betere keuzes maken in de toekomst."

Queue Dodge geldt op dit moment alleen voor Amerikaanse vestigingen.