Boilesen: "Lekker om vroeg te beginnen"

Frank (franklop)

Nicolai Boilesen was een van de Ajacieden die eerder begon met trainen dan aanvankelijk van hen werd verwacht. De Deen hoopt blessures op deze wijze te voorkomen. Net als voorgaande jaren begint de 22-jarige linkspoot eerder aan de voorbereiding dan gepland.

"Waarom ik hier ben? Om fit te zijn. Ik had er de laatste twee jaar een goed gevoel bij om eerder te starten. Het doet me goed en het doet mijn lichaam ook goed", laat hij weten aan Ajax TV. Boilesen kende de laatste jaren veel blessures. Hierdoor miste hij veel wedstrijden en zadelde de Deen zijn trainer Frank de Boer op met lastige keuzes. Omdat Daley Blind naar het middenveld was verhuisd, moest De Boer zijn formatie vaak toch weer omgooien.

De linksback heeft nog wel van zijn vakantie genoten. "Ik was even naar de zon toe met mijn beste vriend. En ik ben een weekje in Denemarken geweest, maar ik wilde graag weer terugkomen. Ik zag geen reden om het anders te doen. Het is best lekker om vroeg te beginnen"

"We doen vooral krachttraining en conditiewerk", vervolgt de Deens international, die zich met de nationale ploeg niet voor het WK wist te plaatsen. "Het echte werk begint volgende week, als alle andere jongens komen. Een van de eerste dagen waren we met z'n vieren, dan kun je weinig doen met een bal."

Samen met onder meer Davy Klaassen, Siem de Jong, Ricardo Kishna en Mitchell Dijks is Boilesen reeds begonnen met trainen. "Het vertelt dat we enthousiast zijn en graag beter willen worden. Jongens die nu nog vakantie hebben, wilden ook eerder terugkomen. Of ze trainen waar ze op vakantie zijn. Dat maakt onze groep speciaal."

Boilesen laat verder weten dat hij het WK wel volgt, maar dat de aanvangstijden niet helemaal stroken met zijn trainingsschema. 'Het is best pittig. Zowel het trainen als die late wedstrijden. Ik moet wel mijn uurtjes slaap pakken."