EHL schikt zich naar World League Hockey

Frank (franklop)

De Euro Hockey League (EHL) wordt komend seizoen ingedikt voor de halve finale van de World League. Omdat de halve finales van dat laatste toernooi in juni worden afgewerkt, combineert de EHL net als dit jaar de hele knock-outfase in een toernooi met Pasen. In het seizoen 2015-2016 worden met Pasen weer de achtste finales en kwartfinales afgewerkt en staat de finale weer met Pinksteren op de kalender.

Vanaf de komende jaargang, het achtste seizoen voor de EHL, is er bovendien nog maar één toernooi voor de eerste ronde. Twaalf teams strijden in oktober in Barcelona om vier plaatsen in de achtste finale. De twaalf hoogst geplaatste clubs hoeven in de eerste ronde niet in actie te komen en staan meteen in de achtste finale.

Twee van de drie Nederlandse deelnemers krijgen een bye voor de achtste finale. Datzelfde geldt voor België, Duitsland en Spanje. Engeland, Polen, Rusland en Frankrijk zijn met twee teams vertegenwoordigd en daarvan stroomt er bij allemaal een in de achtste finale in. De deelnemers uit Schotland, Ierland, Oostenrijk en Italië moeten wel aan de bak in de eerste ronde. Die vier landen mogen slechts één club afvaardigen.