Spaanse bond wil verder met Del Bosque

Frank (franklop)

De aftocht van Spanje heeft veel speculatie omtrent Vicente del Bosque's positie met zich meegebracht. De Spaanse voetbalbond komt echter met een duidelijk statement. Spanje werd voorafgaand aan het WK gezien als een van de kanshebbers. Door twee nederlagen, tegen Nederland en Chili, zit het toernooi er voor de wereldkampioen van 2010 er echter al op.

"Dit hadden we zelfs in de slechtste voorspellingen niet aan zien komen", zegt secretaris-generaal Jorde Perez van de Spaanse voetbalbond (RFEF) tegen El Partido de los 12. "We hebben nog niet gesproken met Del Bosque. Het is beter om daar even mee te wachten en in Madrid het gesprek aan te gaan." Spanje speelt namelijk nog een laatste groepsduel, aankomende maandag tegen het eveneens uitgeschakelde Australië.

Opvallend is dat Del Bosque eerder dit jaar zijn contract nog verlengde tot en met het EK van 2016. "Toen hij tekende, liet hij weten dat hij zou vertrekken als wij dat wilden. Maar wij willen juist dat hij blijft. We hebben de beste bodnscoach, waarom zouden we dat veranderen?"

"Hij heeft ook niet zijn ontslag ingediend, zoals elders werd beweeerd. Maar mocht hij dat alsnog doen, dan vragen wij hem om te blijven", aldus de bestuurder. "De spelers hebben ruim zestig wedstrijden in de benen. Jaar in jaar uit is dat een enorme opgave, en daar kregen we de rekening voor gepresenteerd."