Ruiz geniet van underdogrol

Frank (franklop)

In de luwte van het geweld van Italië, Uruguay en Engeland hoopt Costa Rica nog een keer te stunten. Tijdens de eerste speelronde zorgde het kleine land uit Centraal-Amerika voor veel opschudding, door Uruguay met 3-1 te verslaan. Vrijdagavond wacht met Italië opnieuw een tegenstander van formaat.

"Iedereen heeft het over de groep des doods", steekt Ruiz van wal in gesprek met Het Nieuwsblad. In tegenstelling tot zijn periode bij PSV zijn de verwachtingen dit WK niet hooggespannen.  "Niemand spreekt over ons, fantastisch toch? Tegen Uruguay hebben we al bewezen dat we voor de verrassing kunnen zorgen. We zitten in een groep met drie wereldkampioenen. Mooier kan je toch niet dromen?"

Vrijdag kruist Costa Rica de degens met Italië, dat net als Ruiz en consorten de eerste wedstrijd wist te winnen. "Ik kijk er erg naar uit om tegen Italië te spelen. Iedereen denkt dat wij al blij mogen zijn om hier te zijn. Goed zo, dat legt de druk bij de anderen.."

Het eerste slachtoffer lijkt al gevallen in Groep D. Engeland verloor donderdagavond ook de tweede groepswedstrijd (2-1 van Uruguay), en heeft een wonder nodig om de volgende ronde te kunnen bereiken.