Uruguayaanse kranten prijzen Suárez de hemel in

heywoodu

Uruguayaanse kranten komen vrijdag superlatieven tekort om de prestatie van Luis Suárez tegen Engeland te beschrijven. De aanvaller loodste de Zuid-Amerikanen met twee goals naar de zege: 2-1. Dagblad Espectador spreekt van 'Heilige Luis'.

"Suárez is de beste speler ter wereld en liet dit donderdag zien", stelt de krant. "Hij was de man van de wedstrijd. Twee goals van hem deden zijn collega's uit Liverpool de das om. Door Suárez houdt Uruguay zicht op het bereiken van de achtste finales van het WK." Engeland staat na twee nederlagen op de rand van uitschakeling.

Volgens de Uruguayaanse krant El País heeft Suárez de Engelsen hun verdiende loon gegeven. De oud-Ajacied kreeg in Engeland veel kritiek vanwege het racistisch bejegenen van Patrice Evra en een bijtincident met Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic in april, waarvoor Suárez tien wedstrijden schorsing kreeg.

"Toen hij naar Liverpool ging, werd hij door niemand gespaard. Engeland heeft Suárez veel gebracht. Hij is een van de beste spitsen ter wereld geworden, zo niet de beste, maar hij is ook stelselmatig in diskrediet gebracht. Suárez heeft op de zoetst denkbare wijze revanche genomen."

Suárez speelde in Nederland voor FC Groningen en Ajax. In 2011 werd hij verkocht aan Liverpool.