Zwemster Ledecky (17) breekt eigen wereldrecord 1500 meter

heywoodu

De zeventienjarige zwemster Katie Ledecky heeft donderdag voor een kleine sensatie gezorgd door in Texas haar eigen wereldrecord op de 1500 meter vrije slag te verbreken. Ze had dat wereldrecord al in handen, maar dat ze het zo vroeg in het seizoen zou verbreken had niemand verwacht.

Het record kwam niet tot stand tijdens een grote wedstrijd, maar in een lokale competitie in The Woodlands in Texas. De wereldkampioene op de 400, 800 en 1500 meter vrije slag kwam daar tot een tijd van 15:34.23 minuten.

Met haar tijd in Texas was Ledecky ruim twee seconden sneller dan de 15:36.53 waarmee ze vorig jaar in Barcelona de wereldtitel pakte. Dat gebeurde daar na een heroisch duel met de Deense Lotte Friis, terwijl ze donderdag in Texas amper serieuze tegenstand had.

"Ik had het niet echt verwacht. Ik had wel het gevoel waarbij ik dacht dat het wel eens hard zou kunnen gaan, maar ik had echt niet gedacht dat ik in de buurt van het wereldrecord zou komen", aldus de tiener, die in 2012 in Londen al olympisch goud pakte op de 800 meter vrije slag. Op die afstand heeft ze ook het wereldrecord al in handen.