Balotelli: "Ik hoef niet ster van WK te zijn"

Maarten (rubbereend)

Mario Balotelli hoopt Italië vrijdagavond aan een zege te helpen op Costa Rica. Super Mario wil graag schitteren op het WK, maar wijst vooral naar het teambelang.

Balotelli (23) was in de eerste WK-wedstrijd belangrijk voor La Squadra Azzurra. De aanvaller maakte zaterdagavond één van de twee Italiaanse doelpunten tegen Engeland (1-2). Italië kan zich met een overwinning op Costa Rica plaatsen voor de achtste finales. Costa Rica won het eerste groepsduel verrassend van Uruguay (3-1).

Balotelli kijkt uit naar zijn tweede optreden in Brazilië. "Dit WK is een hele mooie ervaring voor mij. Ik voel geen druk, totaal niet", zei de 28-voudig international op een persconferentie. "Ik wil met Italië zo ver mogelijk komen op dit WK. Ik hoop ook zoveel mogelijk doelpunten te scoren."

"Het belangrijkste blijft alleen dat het team wint. Het WK winnen is wat mij betreft nog mooier dan het winnen van de Champions League of de Ballon d'Or. Ik hoop niet dat het Mario's WK wordt, maar het WK van Italië. Ik hoef niet de ster te zijn. Het gaat er om dat we als team winnen."

"Ik kijk veel andere wedstrijden voor mijn plezier. Welke landen de finale halen? We gaan het zien. Wij willen er in ieder geval staan", aldus Balotelli, die niet bezig is met een eventueel vertrek bij AC Milan. Arsenal wordt genoemd als nieuwe werkgever. "Ik richt me nu volledig op het WK."

Bondscoach Cesare Prandelli rekent tegen Costa Rica weer op Balotelli. "Het enige dat Mario moet doen is geconcentreerd spelen. Dat deed hij tegen Engeland. Maar Mario is één van de 23 spelers. Hij moet net als iedere speler honderd procent inzet tonen, net zoals zaterdagavond."