Martins Indi keert terug in Rio de Janeiro

Maarten (rubbereend)

Bruno Martins Indi heeft zich donderdag weer bij het Nederlands elftal gevoegd. De verdediger overnachtte na het duel met Australië in een ziekenhuis in Porto Alegre.

Martins Indi (22) viel tijdens de tweede groepswedstrijd van Oranje uit met een hersenschudding. De centrale verdediger kwam ongelukkig neer na een duel met Australiër Tim Cahill en moest per brancard van het veld. De Feyenoorder ging voor nader onderzoek naar het ziekenhuis.

De artsen besloten Martins Indi een nacht ter observatie in het ziekenhuis in Porto Alegre te houden. De 16-voudig international werd vergezeld door een lid van de medische staf van de KNVB. De selectie en technische staf vlogen direct na de wedstrijd terug naar Rio de Janeiro.

Martins Indi meldde zich donderdag weer bij het hotel in de Braziliaanse miljoenenstad waar Oranje verblijft. De mandekker lijkt het laatste groepsduel met Chili (maandag) aan zich voorbij te moeten laten gaan. Hij zou het advies hebben gekregen om het een week rustig aan te doen.

Het Nederlands elftal plaatste zich dankzij een zwaarbevochten zege op Australië (2-3) voor de achtste finales. Daarin wacht Brazilië, Mexico of Kroatië. Oranje sluit de groepsfase af tegen de Chilenen, die ook een ronde verder zijn. Robin van Persie is geschorst voor het duel in Sao Paulo.