Bondscoach Australische hockeyers stopt na WK-goud

Frank (franklop)

Ric Charlesworth, bondscoach van de Australische hockeyers, is opgestapt. De 62-jarige trainer leidde zijn ploeg zondag in Den Haag nog naar de wereldtitel. Hij wilde aanvankelijk afzwaaien na de Commonwealth Games in Glasgow van volgende maand, maar besloot dat eerder te doen. Dat meldt de Australische hockeybond.

De Kookaburras waren in de WK-finale met liefst 6-1 te sterk voor Nederland. "Een beter afscheid kan ik mij niet wensen", laat Charlesworth weten. "Dit is een persoonlijke beslissing. Ik wil straks niet weer mijn spullen pakken en drie weken van huis zijn." Hij zal het team nog wel voorbereiden op de Commonwealth Games. De bond maakt over enkele dagen bekend hoe de nieuwe technische staf wordt ingevuld.

Charlesworth leidde Australië ook in 2010 al naar WK-goud en legde vier keer beslag op de Champions Trophy. Eerder was de oud-hockeyer succesvol met het Australische vrouwenteam. Daarmee veroverde hij in 1994 en 1998 de wereldtitel en werd hij olympisch kampioen in 1996 en 2000.