Australische media vol lof over optreden Socceroos

Frank (franklop)

De Australische kranten zijn vol lof over het optreden van de Socceroos tegen Nederland. De met 3-2 verloren wedstrijd tegen het Nederlands elftal wordt een thriller genoemd en de wonderschone 1-1 van Tim Cahill wordt bejubeld. Ondanks de nederlaag heeft Australië zich van zijn beste kant laten zien, is de teneur.

"Socceroos komen akelig dicht bij Nederland in WK-thriller", luidt de kop in The Australian. De krant schrijft dat de nationale ploeg weliswaar is uitgeschakeld in Brazilië, maar dat er tenminste moedig is gevochten. "Australië speelde beter, dacht beter en rende grote delen van de wedstrijd sneller dan Nederland. Uiteindelijk maakten de klasse van Robin van Persie en Arjen Robben het verschil."

The Age spreekt ook van een thriller en noemt ook de 'wondergoal' van Cahill in de kop. "Er werd verwacht dat Nederland Australië simpel van zich af zou slaan, maar zo pakte het niet uit. Australië zette over het hele veld veel druk op Nederland en voorkwam zo dat het favoriete Oranje in zijn ritme kwam." De fraaie volley waarmee Cahill de 1-1 aantekende riep volgens de krant 'vergelijkingen op met de grootste namen als Marco van Basten en Zinedine Zidane'.

Televisiezender ABC noemt de wedstrijd hectisch. De goal van Cahill, ook hier wondergoal genoemd, is volgens de zender 'mogelijk de beste goal van een Australiër ooit'. In een analyse wordt de treffer bovendien als een keerpunt voor het Australische voetbal gezien. Onder bondscoach Ange Postecoglou is er volgens ABC geen ruimte meer voor fysiek ingestelde werkvoetballers, maar ligt de nadruk op technisch voetbal.