Spaanse pers ziet einde van generatie

Frank (franklop)

De Spaanse pers beschrijft de uitschakeling van het nationale elftal als het einde van een tijdperk. Sportkrant Marca noemt het 'het einde van een unieke generatie'. "Het is logisch dat de Spaanse fans teleurgesteld zijn, maar het respect voor deze spelers moet eeuwigdurend zijn. Ze bereikten wat geen Spanjaard voor mogelijk had gehouden en maakten miljoenen Spanjaarden blij. Alles in het leven eindigt en in het Maracana werd het 'adios' aan deze unieke generatie geschreven."

El Mundo Deportivo is kritischer en meldt dat Spanje het WK 'via de achterdeur' verlaat. De krant spreekt van een totale ramp. "De Spaanse selectie kwam als een favoriet en vertrekt na het verlies tegen Chili via de achterdeur. Daarbij zijn veel vragen over de toekomst opgeroepen." De huidige selectie heeft volgens de krant Spanje op dit WK veranderd in een karikatuur van zichzelf.

Kwaliteitskrant El Pais houdt het iets soberder en kopt 'Spanje zegt het WK gedag'. Wel schrijft de krant dat 'de selectie van Del Bosque opnieuw onherkenbaar was'. "De ploeg verloor als gevolg van verdedigende fouten en een kleurloos spel zonder persoonlijkheid."