Silva: "Door media geen penalty gekregen"

Frank (franklop)

Brazilië wist dinsdag in Fortaleza niet te winnen van Mexico. Doelman Guillermo Ochoa was de grote uitblinker aan Mexicaanse kant. De keeper hield onder meer Neymar en Silva op stijvolle wijze van scoren af. Thiago Silva vond dat de Brazilianen vlak voor tijd een strafschop hadden moeten krijgen.

Marcelo ging naar de grond na een duel met Raul Jimenez, maar arbiter Cüneyt Çakır legde de bal niet op de stip. Silva denkt dat dat besluit te maken heeft met de controversiële strafschop die Brazilië kreeg in de openingswedstrijd tegen Kroatië (3-1 zege). Scheidsrechter Yuichi Nishimura kreeg veel kritiek over zich heen toen hij een tackle op Fred zag. De aanvaller liet zich snel vallen.

"Na de vorige wedstrijd was de eerste vraag die ik kreeg over de scheidsrechter", zei de verdediger (29) tegen diverse media. "Nu komen dezelfde vragen weer terug. Vanuit mijn positie vond ik het een strafschop."

"Ik houd er niet van om over zulke dingen te praten, maar het is goed dat jullie er over beginnen. Ik denk dat alle media-aandacht rond de penalty van Fred van invloed was op deze wedstrijd. Daar twijfel ik niet aan. Als het niet zo uitvoerig was besproken, hadden we misschien nu wel een strafschop gekregen", aldus Silva.

Brazilië heeft net als Mexico vier punten uit twee duels. Kroatië en Kameroen treffen elkaar woensdagnacht in Manaus. "Ik denk dat we beter speelden dan tegen Kroatië. We worden steeds iets beter. We hebben nu een grote stap gezet. Omdat we niet winnen, zullen er vast nog twijfels zijn. Maar als team hebben we goed gepresteerd", besluit de mandekker van Paris Saint-Germain.