Ook Bertens verliest snel op Wimbledon

Boris (borisz)

Tennisster Kiki Bertens doet dit jaar niet mee aan Wimbledon. De Wateringse, als eerste geplaatst bij het kwalificatietoernooi, verloor de eerste voorronde. Eriko Hozumi uit Japan bleek met 4-6, 6-4 en 4-6 te sterk voor de beste Nederlandse op de wereldranglijst. Eerder dinsdag verloor ook Arantxa Rus al in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi.

Na een aantal vroege breaks gingen Bertens en Hozumi in de eerste set gelijk op. De Japanse brak echter in de negende game opnieuw en serveerde de set vervolgens uit. Ook in de tweede set was het weer spannend, maar nu maakte Bertens de late break en trok de stand gelijk.

In de derde en beslissende set nam Hozumi weer het voortouw. De Japanse brak al vroeg in de set en kwam daarna niet meer in de problemen. Ze treft in de tweede voorronde de Française Irena Pavlovic die eerder Rus de baas was.

Richel Hogenkamp en Indy de Vroome doen ook mee aan het kwalificatietoernooi voor Wimbledon. Zij spelen later dinsdag nog in de eerste kwalificatieronde.