Dempsey: "Met ons hart gespeeld"

Frank (franklop)

Team USA boekte maandagnacht een zwaarbevochten zege op Ghana. Aanvoerder Clint Dempsey kwam niet ongeschonden uit de strijd in Curitiba. Dempsey (31) opende na 29 seconden de score, waarmee hij in de top vijf komt van snelste doelpunten op een WK.

De captain van de Verenigde Staten zag Ghana in de slotfase terugkomen dankzij André Ayew. De Ghanezen gingen vervolgens toch onderuit. Verdediger John Brooks kopte de Amerikanen naar een overwinning. "We hadden in de tweede helft moeite om de bal nog in de ploeg te houden. We gaven de bal te gemakkelijk aan de Ghanezen", aldus sterspeler Dempsey na de 2-1 zege tegen Amerikaanse media. "We gingen teveel met de bal lopen. Maar we hebben karakter getoond en daardoor een mooi resultaat behaald."

De 106-voudig international zag teamgenoot Jozy Altidore (ex-AZ) uitvallen met een spierblessure. "Onze gedachten gaan uit naar Jozy. Hij heeft hard gewerkt om hier te komen en was zo scherp en fit. Het is heel triest voor hem. Jozy is een belangrijke speler binnen onze selectie. Ik hoop dat hij snel herstelt. Aron (Johannsson, red.) kwam erin en deed het ook goed."

"Het was een zware wedstrijd. Vooral vanwege de hoge luchtvochtigheidsgraad. Daar heb je vooral last van als je achter de bal aan moet rennen. Ik heb volgens mij mijn neus gebroken, dus ik kon niet eens door mijn neus ademen. Dat zorgde wel voor vermoeidheid. We hebben met ons hart gespeeld en veel moed getoond. We hebben hard gewerkt en aangetoond dat we fit zijn", aldus de Amerikaan, die de voet van Ghana-verdediger John Boye tegen zijn neus kreeg.

Dempsey en de VS nemen het zondag in Manaus (Amazone) op tegen Portugal. "We moeten richting de wedstrijd tegen Portugal beter worden in balbezit. Zeker in het laatste deel van de wedstrijd. We waren nog wel gevaarlijk uit dode spelmomenten. Deze zege geeft ons veel vertrouwen. Het is een mooie boost richting de volgende wedstrijd."