Coentrão: "Mijn WK zit erop"

Frank (franklop)

Fábio Coentrão raakte maandag geblesseerd tijdens Duitsland - Portugal (4-0). De Portugese international denkt dat zijn WK erop zit. De linksback van Real Madrid raakte geblesseerd in de tweede helft en verliet het veld per brancard.

Hij werd direct onderzocht door de medische staf en zij kwamen tot de conclusie dat hij in ieder geval de groepsfase niet meer in actie komt. Coentrao houdt rekening met het ergste.

"Eerlijk gezegd denk ik dat het WK voorbij is voor mij", zei de Portugese international in gesprek met AS. "Ik weet zeker dat het een serieuze blessure is, al hoop ik dat ik ernaast zit. Jammer genoeg hoort ook dit bij het voetbal."

Coentrão zal niet graag terugdenken aan het duel met Duitsland. Onze oosterburen waren met 4-0 te sterk voor Portugal. Na 45 minuten stond de ploeg van Paulo Bento al met 3-0 achter en moest het na 37 minuten verder met tien man na een rode kaart voor Pepe. "Het is een trieste dag. Misschien wel de meest dramatische uit mijn leven. Maar ondanks het resultaat hebben we nog steeds kans op de volgende ronde."

Ook aanvaller Hugo Almeida haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij verliet het veld al in de eerste helft. Henrique Jones van de medische staf van Portugal bevestigde dat beide spelers er tussen de tien dagen en drie weken uit liggen.