C. Ronaldo: "Blessures zijn verleden tijd"

Boris (borisz)

Cristiano Ronaldo zegt klaar te zijn voor de strijd tegen Duitsland. De Portugees kampte in de voorbereiding op het WK met verschillende blessures. Ronaldo (29) had de afgelopen weken last van zijn dijbeen en linkerknie. De aanvoerder van Portugal ontbrak in de oefenduels voorafgaand aan het WK.

Deze week ging Ronaldo met een zak ijs op zijn knie van het trainingsveld. De 112-voudig international verklaarde dat hij ondanks de knieklachten maandag kan spelen. Portugal treft Duitsland in Salvador. Bondscoach Paulo Bento kan tegen Die Mannschaft een beroep doen op de speler. "De blessures zijn verleden tijd", zei Ronaldo op een persconferentie. De sterspeler van de Portugezen bagatelliseert zijn fysieke problemen van de laatste weken.

"Ik heb sinds mijn debuut in het betaald voetbal nog nooit een dag zonder pijntjes gespeeld. Het is een onderdeel van mijn werk. Maar ik voel me nu goed", aldus de aanvaller van Real Madrid. Met De Koninklijke won hij in het afgelopen seizoen de Champions League en de Copa del Rey.

Ronaldo beseft dat vele ogen op hem zijn gericht op dit WK. Die druk heeft geen invloed op de captain. "Ik hoef mezelf niet meer te bewijzen. Portugal is ook meer dan één speler. Ik kan goed omgaan met de druk op mijn schouders", besluit Ronaldo. Behalve Duitsland treft de ploeg van Bento ook de Verenigde Staten en Ghana.