Viervoudig winnaar Hewitt verder op Queen's

Redactie

Lleyton Hewitt is op het grastoernooi van Queen's doorgedrongen tot de tweede ronde. De Australiër, die vier keer de beste was in Londen, won maandag met tweemaal 6-3 van Daniel Gimeno-Traver. Hewitts laatste titel op Queen's dateert van 2006.

Ook Sam Querrey, de winnaar van 2010, sloeg zich naar de tweede ronde. Hij was de Fransman Jérémy Chardy, die als veertiende was geplaatst, de baas met 6-7 (4), 7-6 (4) en 7-6 (5). De Amerikaan sloeg liefst 31 aces.

De Zwitser Stanislas Wawrinka, de mondiale nummer drie, voert de plaatsingslijst aan op Queen's. Daarnaast zijn onder anderen titelverdediger Andy Murray, die vorig jaar vervolgens ook Wimbledon won, en Igor Sijsling van de partij.

In Halle viel het doek voor Jerzy Janowicz. De als achtste geplaatste Pool ging met 7-6 (5) en 6-2 onderuit tegen de Franse qualifier Pierre-Hugues Herbert. De Duitser Philipp Kohlschreiber, die in 2011 de titel pakte in zijn thuisland, ontdeed zich van Andreas Seppi: 6-3 en 6-4.

Roland Garros-kampioen Rafael Nadal en Roger Federer zijn de blikvangers in Duitsland. Federer is de titelhouder. Hij schreef het toernooi al vijf keer op zijn naam. Ook Robin Haase dingt mee voor de eindzege.

De vrouwen bereiden zich in Birmingham voor op het grandslamtoernooi van Wimbledon, dat 23 juni begint. De Belgische Yanina Wickmayer schakelde met Bojana Jovanovski (10) uit Servië een geplaatste speelster uit: 6-4 en 6-4.

Veel toppers ontbreken deze week nog in Birmingham. Ana Ivanovic, de mondiale nummer dertien, is daardoor de hoogst geplaatste speelster.