[WK Hockey] Indiase mannen te sterk voor Maleisië

heywoodu

De mannen van India hebben het Aziatische onderonsje tegen Maleisië met 3-2 gewonnen. Het was de eerste overwinning van de ploeg van bondscoach Terry Walsh op dit WK. Maleisië moest noodgedwongen aantreden zonder Hafifi Hanafi. De Maleisiër liep in de wedstrijd tegen Engeland een schouderblessure op, waardoor hij tijdens het WK niet meer in actie komt.

Maleisië nam in de eerste minuten het initiatief en stormde een aantal keer richting het Indiase doel zonder echt gevaarlijk te worden. Daarna nam India het heft in handen en drukte Maleisië terug op eigen helft.

De Indiërs kwamen na een kwartier verdiend op voorsprong door een doelpunt van Jasjit Singh Kular. De tweede aan India toegekende strafcorner werd slecht gestopt, maar de bal eindigde met een omweg bij Kular die in vrije positie de bal achter doelman Kumar Subramiam sloeg.

India bleef sterker, creëerde een aantal kansen, maar scoorde niet. Zo schoot Sunil Sowmarpet Vitalacharya, over en stuitte voormalig Bloemendaal-speler Sardar Singh op de Maleisische sluitpost.

Ook na rust ging India op zoek naar een tweede treffer. Sowmarpet Vitalacharya sprintte zijn directe tegenstander eruit, verschafte zich een prima schotkans maar schoot naast. Het doelpunt viel aan de andere kant. Razie Abd Rahm scoorde uit een strafcorner de gelijkmaker.

Even later kreeg Maleisië opnieuw een strafcorner. Deze werd slecht gestopt waarna India razendsnel counterde en Akashdeep Singh doeltreffend uithaalde. Twee minuten later was Singh opnieuw het middelpunt van de Indiase vreugde: 3-1.
In de slotfase bracht Marhan Jalil nog de spanning terug met het tweede Maleisische doelpunt, maar Maleisië kon in de resterende minuten niets meer forceren.