Ferrari geeft Räikkönen een extra engineer in Canada

DenS (Dennis)

Ferrari heeft extra maatregelen getroffen om Kimi Räikkönen te helpen met zijn lastige Formule 1-seizoen. Volgens diverse bronnen beschikt de Fin nu over een extra engineer tijdens de Grand Prix van Canada, namelijk David Lloyd.

Lloyd was werkzaam op de fabriek van Ferrari in Maranello, maar zal dus in Canda hulp bieden aan de Italiaan Antonio Spagnolo, de vaste engineer van Räikkönen bij Ferrari. Het is niet duidelijk of het gaat om een tijdelijke of een vaste maatregel. Volgens El Confidencial is Lloyd aangenomen als extra engineer omdat hij een Brit is.

Räikkönen had bij het team van McLaren en Lotus de Britse Mark Slade als engineer, hier was hij erg positief over. Het feit dat Lloyd een brit is, zou de communicatie tussen Raikkonen en het team moeten verbeteren.

Tevens wordt in het artikel twijfels uitgesproken over de relatie tussen Räikkönen en Spagnolo: "Zes races zijn inmiddels verreden en Kimi is nog altijd niet tevreden met de auto. Iets is er mis, misschien wel de informatiewisseling tussen Kimi en Spagnolo?"