[WK Hockey] Zuid-Korea verslaat het nog puntloze België

Boris (borisz)

De eerste wedstrijd van vandaag ging tussen de vrouwen van Zuid-Korea en België. De Belgen hadden in de eerste drie duels nog geen punt behaald, tegen Zuid-Korea kwam daar, ondanks de aanmoedigingen van de vele meegereisde supporters, geen verandering in. In het Kyocera stadion waren de Zuid-Koreanen met 4-2 te sterk voor onze Zuiderburen.

België en Zuid-Korea begonnen aanvallend aan de vierde poulewedstrijd van het WK. In de eerste twee minuten creëerden beide ploegen een strafcorner, een doelpunt leverde het alleen nog niet op. Een kleine tien minuten later was het wel raak. De Zuid-Koreaanse Eunbi Cheon ging er vandoor, omspeelde keeper Aisling D’Hooghe ogenschijnlijk simpel en schoot de 1-0 voor haar ploeg binnen.

Voor de Belgen bleek de achterstand een signaal de aanvalsdrang te intensiveren. Binnen de kortste tijd werd de werklust van onze Zuiderburen beloond. Onder luid gejuich van de Belgische supporters scoorde Jill Boon de gelijkmaker. In het vervolg van de eerste helft kreeg Zuid-Korea nog een aantal kansen voor de tweede maal op voorsprong, maar de Aziaten vonden steeds sluitpost D’Hooghe op hun weg.

In de tweede helft kwam België voor het eerst dit toernooi op voorsprong. Alix Gerniers schoot de bal in derde instantie achter de Zuid-Koreaanse goalie Soo Ji Jang. De Red Panthers konden echter maar tien minuten van hun voorsprong genieten. Mihyun Park zette eerste de gelijkmaker op het scorebord en even later zorgde ze met haar tweede treffer van de ochtend voor de 3-2 voor Zuid-Korea. Nadat Eunbi Cheon de Aziaten even later op 4-2 zette was de wedstrijd definitief gespeeld.

Door de winst komen de Zuid-Koreanen op zeven punten uit vier wedstrijden en houden zo nog zicht op een halve finaleplaats. De Belgen mogen in de laatste poulewedstrijd tegen Japan van aankomende maandag proberen van de hatelijke nul af te komen.