[WK Hockey] Van Ass ziet duel met twee helften

Boris (borisz)

Bondscoach Paul van Ass omschreef de 1-0 zege van zijn hockeymannen op Duitsland vrijdag als een 'duel van twee helften'. "De eerste was hockey en dat kunnen we goed. De tweede was vechten en daar hebben veel bijgeleerd."

Dat de wedstrijd tot het einde toe spannend bleef vond Van Ass niet hinderlijk. "Dit is topsport. Je beslist wedstrijden op dit niveau niet met 6-0. Dit zijn close games", wist Van Ass. "Dat moet ook, anders is het niet leuk."

Aanvoerder Robert van der Horst was over beide helften opgetogen. "De eerste helft hebben we geweldig hockey laten zien en ze alle kanten opgestuurd. Dan weet je dat ze de tweede helft komen", bleef hij nuchter.

"Je kan niet zeventig minuten domineren", ging hij verder. "Duitsland doet ook mee en die zijn niet voor niets de nummer twee van de wereld."

Ook het publiek dat de hele wedstrijd achter Oranje stond droeg zijn steentje bij. "Dat fluitconcert op het laatst was wel heel indrukwekkend", verwees Van der Horst naar de laatste Duitse strafcorner na de zoemer. "Toen wist ik ook dat die bal er niet in kon."