Verdacht parlementslid niet welkom bij Rutte

Chuck-N0rr1s

Premier Mark Rutte heeft geweigerd een omstreden parlementslid uit Sint-Maarten, Patrick Illidge, te ontvangen. Illidge, die deze week samen met afgevaardigden van parlementen van Sint-Maarten, Aruba en Curaçao in Nederland is, wordt in eigen land verdacht van het aannemen van steekpenningen van een bordeelhouder en van vuurwapenbezit.

Rutte vond het "niet gepast" hem te ontvangen, omdat Illidge niet is verschenen bij de rechtszaak over die verdenkingen. Een woordvoerder van de premier bevestigde daarmee woensdag een bericht van de NOS. Illidge liet dinsdag al verstek gaan bij het overleg tussen de parlementen van de vier landen uit het koninkrijk. Hij was wel bij de opening van die bijeenkomst. SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak had voorafgaand aan het overleg bij zijn collega's aan de bel getrokken over de mogelijke deelname van Illidge.

De afgevaardigden zouden woensdag bij Rutte langsgaan. Nadat de minister-president had laten weten dat Illidge niet welkom was, heeft de delegatie besloten niet naar Rutte te gaan.

Verdacht parlementslid niet welkom bij Rutte
Verdacht parlementslid niet welkom bij Rutte (Foto: ANP)