[WK Hockey] Lammers stoort zich aan hoge verwachtingen

Frank (franklop)

Kim Lammers is niet altijd blij met het hoge verwachtingspatroon rondom het Nederlandse hockeyteam. "Ik vind het vervelend dat iedereen denkt dat we wel eventjes kampioen worden", zei de aanvalster na de simpele 4-0 zege tegen België op het WK in Den Haag. "Je hebt ook nog landen als Duitsland en Argentinië. En heb een beetje respect voor hoeveel wij trainen zeg!"

Eva de Goede is het helemaal met haar ploeggenote eens. "Kampioen worden doe je niet zo maar eventjes. MIsschien denken mensen dat wel, maar dan weten ze niet hoe hard wij trainen. We werken er zo enorm hard voor."

De Belgische bondscoach Pascal Kina legde onbedoeld juist nog meer druk bij Nederland neer. "We hadden vandaag het sterkste team van de wereld tegenover ons", analyseerde hij na de kansloze nederlaag van zijn speelsters. "Op technisch en tactisch vlak en qua power. We hebben weer veel van ze geleerd vanavond."

De stand in de groep ziet er voor Nederland na twee duels rooskleurig uit. Met zes punten staat het gastland bovenaan, met een beter doelsaldo dan Australië. De beste twee landen uit groep A en B plaatsen zich voor de halve finales.