[RG] Federer en Djokovic naar vierde ronde

Frank (franklop)

Roger Federer (4) en Novak Djokovic (2) hebben vrijdag de vierde ronde bereikt op Roland Garros. Beide mannen stonden één set af. Federer klopte de Rus Dmitri Tursunov (31), Djokovic was Marin Cilic, de nummer 25 van de plaatsingslijst, de baas.

Federer speelde tegen Toersoenov slordig. De Zwitser, in 2009 de winnaar in Parijs, had daardoor grote moeite om het verschil te maken. Nadat Toersoenov de tweede set in een tiebreak had gewonnen, werd de Zwitser echter scherper: 7-5, 6-7 (7), 6-2 en 6-4. Het is voor Federer de twaalfde keer in zijn loopbaan dat hij in Parijs bij de laatste zestien zit. Daarmee verbetert hij het record van Guillermo Vilas die dat elf keer lukte.

Cilic begon tegen Djokovic sterk, maar de Kroatische storm ging al snel liggen waardoor Djokovic naar een 6-3, 6-2 voorsprong uit kon lopen. Cilic knokte zich daarna terug in de wedstrijd en dwong een vierde set af. Daarin kwam Djokovic op een 4-1 voorsprong, maar kwam Cilic terug tot 4-4. Vervolgens maakte de nummer twee van de wereld echter het verschil: 6-3, 6-2, 6-7 (2), en 6-4.

Ernests Gulbis reikte ook tot de vierde ronde. De als achttiende geplaatste Let was met 6-3, 6-2 en 7-5 te sterk voor de Tsjech Radek Stepanek. In de vierde ronde neemt Gulbis het nu op tegen Federer.