[RG] Sijsling naar tweede ronde in dubbelspel

heywoodu

Igor Sijsling heeft op Roland Garros aan de zijde van Roberto Bautista-Agut de tweede ronde in het dubbelspel bereikt. De Amsterdammer won in Parijs samen met de Spanjaard in drie sets van Jaroslav Levinsky en Philipp Marx: 7-6 (8), 3-6 en 6-1. In het enkelspel werd Sijsling dinsdag in de eerste ronde uitgeschakeld door David Ferrer.

Sijsling en Bautista-Agut staan in de tweede ronde voor een zware opgave. Ze stuiten dan op het als derde geplaatste koppel Daniel Nestor/Nenad Zimonjic.

Robin Haase kwam woensdag, net na zijn verloren partij in het enkelspel tegen Martin Klizan, ook nog in het dubbelspel in actie. Samen met de Duitser Andre Begemann won hij de eerste set tegen het Franse koppel Fabrice Martin/Hugo Nys met 6-3. Bij een stand van 1-1 in de tweede set werd de wedstrijd wegens regen en invallende duisternis gestaakt.

Ook Jean-Julien Rojer kon zijn partij woensdag niet voltooien. In het gemengd dubbelspel stond hij samen met Anna-Lena Grönefeld met 7-5, 3-3 voor tegen Jie Zheng en Scott Lipsky toen de wedstrijd werd gestaakt.