Eigenaar Manchester United overleden

heywoodu

Malcolm Glazer, eigenaar van Manchester United, is woensdag op 86-jarige leeftijd overleden. Dat meldt het American footballteam Tampa Bay Buccaneers, waarvan de zakenman ook eigenaar was. Glazer kreeg in 2005 een meerderheidsbelang bij Manchester United. Hij speelde eerder deze maand nog een rol bij de aanstelling van Louis van Gaal als nieuwe trainer.

De in Florida geboren Glazer sukkelde al met zijn gezondheid nadat hij in april 2006 werd geveld door een aantal beroertes. Hij had sindsdien moeite met praten en kon zijn rechterarm en rechterbeen slechts deels gebruiken.

Glazer stapte in 1995 in bij de Tempa Bay Buccaneers en won met het team in 2003 de Super Bowl. Ook Manchester United kende successen onder de Amerikaanse eigenaar. Vijf keer werd sinds zijn komst de landstitel gewonnen en in 2008 zelfs de Champions League. De fans van de Engelse club kwamen regelmatig in opstand tegen Glazer, mede omdat hij de prijs voor tickets flink verhoogde.

Zowel United als de Buccaneers blijft gewoon in handen van de familie. Zijn vrouw Linda, zijn vijf zoons en dochter, die de laatste jaren al voor een groot deel het beleid bepaalden, nemen de boel definitief over.