[RG] Haase weer uitgeschakeld in tweede ronde Parijs

Peterselieman

Voor tennisser Robin Haase is in de tweede ronde van Roland Garros het doek gevallen. Hij verloor woensdag in vijf sets van Martin Klizan uit Slowakije: 1-6, 6-3, 1-6, 6-1 en 5-7. Voor Haase is het het vierde jaar op rij dat hij in de tweede ronde sneuvelt. De Hagenaar was de enige Nederlandse man die nog actief was in het enkelspel.

Haase speelde tegen Klizan een wisselvallige partij. Hij begon sterk met breakpunten in de openingsgame, maar verloor vervolgens zijn eigen opslag. Op 2-0 achter brak Haase nog wel terug, maar dat bleek zijn enige wapenfeit uit de eerste set. In het tweede bedrijf had de Nederlander aan één break voldoende om de stand weer gelijk te trekken.

Daarna was Klizan weer aan zet in de derde set. De linkshandige Slowaak won de eerste vijf games en won ook deze set zeer overtuigend. In set vier was het echter weer Haase die met twee breaks het verschil maakte.

Vervolgens pakte de Hagenaar door in de beslissende set met een vroege break. Die gaf hij echter weer uit handen en in de negende game waren vier breakkansen niet aan Haase besteed. In de tiende game werkte hij vervolgens een matchpunt van Klizan weg, maar twee games later kon Haase een tweede wedstrijdpunt van de Slowaak niet meer weerstaan.