[upd] 'Waylon ontevreden over Common Linnets'

Redactie

Waylon geeft tekst en uitleg over zijn afwezigheid. De 34-jarige zanger komt al een week niet opdagen bij optredens van The Common Linnets. Woensdagmiddag plaatst Waylon een reactie op Facebook, beloofde zijn manager aan RTL Boulevard.

Over Waylons afwezigheid wordt volop gespeculeerd en gegrapt. Geruchten over verslavingen, waarmee de zanger in het verleden kampte, doken op. Op Twitter was #waariswaylon een tijd trending. Ook BN'ers als Jochem Myjer en Jan de Hoop plaatsten foto's van plekken waar de zanger niet is.

Waylon werd tweeënhalve week geleden met Ilse DeLange tweede op het Eurovisie Songfestival. Als gelegenheidsduo The Common Linnets deden ze mee met het nummer Calm after the Storm. Vanwege het succes timmeren DeLange en Waylon internationaal aan de weg. DeLange neemt de promotie van het album van The Common Linnets nu voor haar rekening met de Amerikaan Jake Etheridge.

Update 15.40 uur
Nederland hoeft zich geen zorgen te maken om Waylon. Dat zegt de zanger woensdagmiddag in een bericht op Facebook, nadat volop werd gespeculeerd over zijn afwezigheid bij concerten van The Common Linnets.

"Via deze weg wil ik jullie graag laten weten dat ik weer gevonden ben", schrijft de zanger. "Het is vreemd om te merken dat ik inmiddels nationaal bezit ben geworden en er dus ook een nationale zoekactie naar mij is gestart. Maar er is niet zo veel aan de hand, anders dan men doet vermoeden."

Waylon stelt dat The Common Linnets een project is van Ilse DeLange en dat het vanaf het begin de bedoeling is geweest dat het duo in wisselende samenstelling zou optreden.

Update 18.23 uur
Het AD heeft de Facebookpost van Waylon wat beter gelezen en merkt op dat daarin staat: "Ik had me wel voor langere tijd aan The Common Linnets kunnen en willen verbinden, als dit in het buitenland op basis van creatieve gelijkwaardigheid zou gebeuren. Ilse en ik hebben daar lang over gesproken, maar zijn er nog niet uitgekomen."

Volgens Willem Vogels, lid van een vroegere band van Waylon, leek het er al eerder op dat de samenwerking met Ilse voor Waylon niet geheel naar wens was. Vooralsnog heeft het er dus de schijn van dat Waylon zich niet als een soort achtergrondzanger aan de band wil verbinden.