Wereldrecordhouder Nizhegorodov stopt met snelwandelen

heywoodu

Snelwandelaar Denis Nizhegorodov heeft een punt achter zijn carrière gezet. De 33-jarige Rus kon al meer dan twee jaar niet in actie komen vanwege een hardnekkige spierblessure in zijn voet. Op een lokale en korte wedstrijd in februari 2012 na trad hij voor het laatst op tijdens het WK in Daegu in 2011, waar hij zilver pakte op de 50 kilometer.

De langste afstand was zijn specialiteit. Naast zijn zilveren WK-medaille pakte Nizhegorodov op de Olympische Spelen van Athene eveneens zilver, vier jaar later gevolgd door brons. Met een tijd van 3:34,14 uur is hij tevens de wereldrecordhouder. Die tijd liep hij tijdens de World Race Walking Cup in het Russische Cheboksary in 2008. Hij verpulverde daarmee zijn eigen vier jaar oude record van 3:35,29 uur, eveneens gelopen in Cheboksary, maar wel nog altijd de tweede tijd ooit.

"Vorig seizoen hoopte ik mijn loopbaan weer voort te kunnen zetten, maar met de blessure aan mijn voet gaat dat gewoon niet lukken. Ik wist dat het tijd zou kosten voor de blessure weg zou zijn, maar de vraag was hoelang het zou duren. Ik heb nu drie jaar gewacht en ik ben er helemaal klaar mee", aldus Nizhegorodov tegenover Sport-Express.