Blake: "Carl Lewis kraamt onzin uit over doping Bolt en mij"

heywoodu

Afgelopen zaterdag tijdens de World Relays op de Bahama's verbraken de Jamaicanen Nickel Ashmeade, Warren Weir, Jermaine Brown en Yohan Blake het wereldrecord op de incourante 4x200 meter. Dat record stond al twintig jaar op naam van een Amerikaans team, met als slotloper de legendarische Carl Lewis.

Lewis liet enkele dagen voor het toernooi op de Bahama's weten dat hij tegenwoordig alleen maar zekerder is over uitlatingen die hij eerder deed over het Jamaicaanse anti-dopingprogramma. Asafa Powell en Sherone Simpson moeten een schorsing aanvechten, terwijl Veronica Campbell-Brown vrijgesproken is. Mede daardoor heeft negenvoudig olympisch kampioen Lewis ernstige twijfels over de geloofwaardigheid van onder meer Blake en superster Usain Bolt.

Blake, slotloper in het kersverse wereldrecordteam, denkt dat Lewis vooral gefrustreerd is: "Lewis heeft een heleboel pure onzin verteld, vooral over doping. Onlangs zei hij bijvoorbeeld nog wat dingen over Bolt, maar wij weten dat we geen doping gebruiken en dat we goed zijn voor de sport. We hebben het gevoel dat we altijd iets moeten bewijzen. Lewis is gewoon gefrustreerd, wij pakken al zijn records af en nu heeft hij niks meer over!", aldus Blake. Het record op de 4x200 meter was het laatste outdoorrecord dat Lewis nog in handen had.

Ashmeade was het ongeveer met Blake eens: "Ik ben een man van weinig woorden, maar Jamaica is nou eenmaal een team met heel veel diepte als het om sprinten gaan. Wij praten liever met onze voeten, niet met onze mond", stelt Ashmeade. "Het is fantastisch om hier een wereldrecord te lopen op de Bahama's, zo dicht bij huis", aldus een gelukkige Weir. Ook de minst ervaren man, Brown, was erg blij: "Ik voel me erg welkom in dit team en ik hoop dat dit succes ook voor mij persoonlijk een opstap is richting een geweldig seizoen."