Luuk de Jong open voor terugkeer naar Eredivisie

Frank (franklop)

Sinds Luuk de Jong zijn geluk buiten de landsgrenzen beproeft, zit de carrière  van de aanvaller in het slop. Een terugkeer naar Nederland is niet uitgesloten. In de zomer van 2012 verkaste De Jong van FC Twente naar Borussia Mönchengladbach, maar in de Bundesliga kon hij weinig potten breken. Afgelopen halfjaar werd de spits verhuurd aan het Engelse Newcastle United, maar ook dat avontuur werd geen succes.

"Ja, het doet pijn dat ik niet heb gescoord", zei De Jong op de officiële website van Newcastle. "Bij iedere andere club waar ik speelde, heb ik wel gescoord. Dat is wat ik als spits nou eenmaal moet doen." Ondanks dat The Magpies hem definitief over konden nemen, zag de club daar van af.

Gladbach-directeur Max Eberl liet dinsdag weten dat er druk naar een oplossing voor De Jong wordt gezocht. Een terugkeer naar Nederland is volgens de zaakwaarnemer van De Jong, Louis Laros, zeker mogelijk. "Voor Luuk is alles open, dus ook een teruggang naar de Eredivisie behoort tot de mogelijkheden", laat hij weten aan Eindhovens Dagblad.

Met name PSV wordt genoemd als nieuwe club van de oud-speler van FC Twente. "Ik zeg er wel bij dat hij niet benaderd is en dat dat nog niet zo makkelijk zal zijn", vervolgt Laros. "Als je het hebt over een terugkeer naar Nederland, denk je natuurlijk niet aan clubs in de onderste regionen. Maar nogmaals, er is niets concreet op dit moment."

De Jong speelde in Nederland voor De Graafschap en FC Twente. In totaal kwam de aanvaller tot 91 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij 42 doelpunten maakte. Bij Gladbach (zes uit 26) en Newcastle (nul uit twaalf) kon hij minder goede cijfers overleggen.